Geachte heer Van Vliet,

Hartelijk dank dat u naar het probleem van de links wil kijken.

Waar gaat het om? Linken vanaf een website naar vele documenten op de website van Lansingerland levert een "Forbidden" error op. Het tweeten van die links gaat wel goed, dan openen de links zich zonder problemen. Als in een browser "Forbidden" verschijnt, dan is het voldoende om in de adresbalk te gaan staan, en "Enter" te doen. Dan openen de links zich ook.

Waarom van belang? Op internet kleppen mensen wat af over onderwerpen. Het is behulpzaam als de achterliggende documenten beschikbaar zijn. Heb je het over een rapport, dan is het handig dat er een linkje naar dat rapport kan worden gemaakt. Zo is zin en onzin van elkaar te scheiden. Verder helpt het dat meerdere mensen naar een tekst kunnen kijken, en zo te helpen de onzin te filteren en te corrigeren. Het is nu lastig om telkens bij een link te schrijven "Als je 'Forbidden' krijgt moet je in de adresbalk gaan staan en enter drukken".

Voorbeelden van links die niet werken: Mogelijke oorzaak? Het lijkt erop dat alle HTML-pagina's goed passeren. Bovenstaande links zijn allemaal uit www.lansingerland.nl. Ook een links als http://intranet.lansingerland.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&pagid=218 uit het Intranet werkt naar behoren. Maar PDF-jes en dergelijke, daar gaat het mis. Dan zou het hem zitten in de .htaccess (of andere rechten-file) op uw server. De verandering is recent. Tot voor kort werkte uw website probleemloos.