Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

"Referendum" over deelgemeenten: niet eerste met dat idee

donderdag 26 januari 2006 - Op de nieuwe websites www.stemvoordedeelgemeente.nl en www.stemtegendedeelgemeente.nl concludeer ik dat het wel en niet opkomen voor de deelraadsverkiezingen een soort referendum is. Dat had ik zelf bedacht, maar ik was niet de eerste.

Uitgerekend Rotterdams SP-voorman Theo Cornelissen deed het voorstel voor een echt referendum bij de behandeling van de Begroting 2006 in de gemeenteraad. Op zijn weblog staat het: klik hier (halverwege de pagina staat het bij de moties). Hij deed het voorstel al eerder op zijn weblog in januari 2005.

Nu er minstens vier partijen zijn met een duidelijke mening over de deelgemeenten (VVD, Leefbaar Rotterdam, PvdA, SP), die een zeer groot deel van de kiezers in Rotterdam vertegenwoordigen, en dat systeem ter discussie stellen of in eigen kring ter discussie gesteld hebben, is het niet meer dan logisch dan dat aan de Rotterdamse kiezer voor te leggen.

Ik wil niet het verwijt krijgen iets te hebben gejat, dus bij deze een toelichting met referenties. Let erop dat ik voorstander ben van deelgemeenten, en de SP niet.

Categorie: Lokaal

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier