Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen

maandag 2 juni 2014 - Updated*** Zoals bekend doe ik onderzoek naar de geografische verdeling van verkiezingen. Er zijn onderzoekers die vooral afgaan op waarnemingen. Bij deze een (hoop ik) sluitende onderbouwing van het mechanisme van verandering en stabiliteit.

E.e.a. had ik al gepresenteerd in het artikel over de Rotterdamse verkiezingen, en op het symposium "Feiten, feiten, feiten" in Zwolle. Omdat er internationaal belangstelling is, heb ik onderstaande paper in het Engels geschreven. Als het ermee door kan plaats ik het elders door (ResearchGate).

De relevantie: ik schrijf al langer dat ik niet zie hoe er uitruil kan zijn tussen kiezers van PVV en VVD. Het kan in 2006 wel zijn geweest, en daarna marginaal, maar omdat ze andere demografische kenmerken hebben is grote uitruil onwaarschijnlijk, en ik zie het ook niet tussen 2010 en 2012. Maar dat is niet wat onderzoekers vinden. Het mechanisme als hier beschreven ondersteunt mijn bevindingen. Volgens mij. Benieuwd wat men ervan vindt.

***Update 15/6: De bespreking op het Politicologenetmaal afgelopen week ging voorspoedig. Een iets bijgewerkte versie is nu gepubliceerd op ResearchGate. Aanmelden om te lezen hoeft niet.

Categorie: Epistels

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier