Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Brute bestuurder in beeld

maandag 17 september 2012 - Updated 22:30*** Opnieuw is onze burgemeester in beeld bij De Slag om Nederland. Is hij de "brute bestuurder" uit de promo? Update na de uitzending: ja, hij is die bestuurder.

In deel 1 van mijn drieluik over de staat van het lokaal bestuur gaf ik onderaan bladzijde 10 het voorbeeld van hoe onze burgemeester, tegen de Lansingerlandse belangen in, de gemeenteraad van Ridderkerk onder druk zette. Een benoemde bestuurder, die als ondemocratisch regiobestuurder, de volksvertegenwoordiging in een andere gemeente gaat plagen. Terwijl hij zelf portefeuillehouder Bedrijventerreinen in Lansingerland is, en die gemeente volgens de Jaarrekening 2011 de bedrijventerreinen aan de straatstenen niet kwijt kan.

Het was vorig jaar al te lezen in het blad Binnenlands Bestuur.

Vanavond is dat landjepik onderwerp van De Slag om Nederland. Mijn oordeel in het drieluik: "Het lijkt een bestuurder die het zo druk heeft met regionale werkzaamheden dat hij uit het oog verliest wat zijn opdracht was in het baantje waarvoor hij was benoemd." Bestuurlijke desinteresse.

In het promofilmpje wordt gesproken over brute bestuurders:Later dit jaar verschijnt een uitgebreid profiel van onze burgemeester. Daar komt meer in, zoals de kwestie uit voetnoot 3 op blz. 9.

***Update 22:30. De uitzending staat hier. En is hieronder te bekijken:De brief die boven tafel komt staat hier.

Verder heb ik er niets aan toe te voegen. De voice-over: "Bestuurders moeten er eerlijk over zijn als verzet met draconische middelen wordt gebroken."

Onze burgemeester staat er in de uitzending gekleurd op als, zo beoordeel ik het, onwaarachtige en brute bestuurder. Kijk eens in het woordenboek wat dreigen en bedreigen is: iets onaangenaams in het vooruitzicht stellen. Als Ridderkerk niet zou meewerken, dan zou er een gebiedscorrectie plaatsvinden en zou het bedrijventerrein er komen. Als Ridderkerk zou meewerken, dan zou het bedrijventerrein er komen. Een "offer you can't refuse"?

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier