Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

De Heraut: "Groothandel wel op zichtlocatie"

woensdag 30 oktober 2013 - Update 15:55*** De Heraut brengt vandaag het nieuws dat de locatie van de groothandel, waar ik laatst over schreef, wel een zichtlocatie is. Daardoor is de korting zelfs 60 euro per vierkante meter, ofwel 2,2 miljoen over het hele perceel.

De tijden van de vorige politieke verslaggever zijn duidelijk voorbij. Die was graag erg beschermend over ons college. Maar ja, dat is de gemeenteraad ook al, en zo sukkelde Lansingerland onbekritiseerd de problemen in. Het AD/Rotterdams Dagblad komt nog wel eens met kritiek, maar de verklaring daarvoor, volgens een van de coalitie-fractievoorzitters, is dat een van de journalisten (met Finse roots) een neef zou zijn van onafhankelijk (en het meest kritische) raadslid Neeleman. De reactie van die journalist laconiek: "Nee hoor, het is mijn tweelingbroer."

Het bedrijventerrein Oudeland, waar de groothandel zou moeten komen, heeft altijd warme belangstelling gehad van de politiek. Het bouwbegeleidingsbedrijf van een oud-CDA-wethouder had een belangrijk aandeel in de totstandkoming van het nieuwe complex. "Toen wist hij nog niet dat hij wethouder zou worden", vertelde de ondernemer die er 6 jaar geleden zijn eerste vestiging had. Op 5 november aanstaande houdt het CDA bij die ondernemer een brede politieke avond met als thema: "Werken en Wonen, hoe nu verder." Komt allen!

Vandaag staat op de voorpagina van De Heraut een groot artikel waarin wordt gesteld dat de groothandel aan een zichtlocatie komt. Daardoor had de verkoopprijs 265 euro per m2 moeten zijn. Zoals ik laatst schreef had Business Rijnmond vermeld dat voor de 38.500 m2 8 miljoen was betaald, dus 207,79 per m2. Met 38.500 m2 gaat het nu om 2,2 miljoen euro korting: 21,6%. Alles moet weg! Op=op, met de bon uit de folder. Ja, zo kan ik ook onroerend goed verkopen! Nog afgezien van bijkomende kosten die de gemeente Lansingerland zich op de hals haalt, want dit perceel zat helemaal nog niet in de planning, en was nog niet klaar.

Applaus van de gemeenteraad voor De Heraut en de nieuwe politieke verslaggever? De controlerende taak van de pers, weetjewel? Vraagje van De Heraut: "Waarom zoveel geheimzinnigheid? Niet-transparante besluitvorming bevordert zeker niet het vertrouwen van de burgers in het huidige gemeentebestuur."

Gelukkig zijn er over een paar maanden verkiezingen.

Update 15:55***: Lezer reageert, verwijzend naar link met Rabo uit vorige artikel: "O bedoelen ze dat bij de Rabobank met 'smeerolie' in de keten op blz. 3 van sectorprognose Bouw (!) Rabobank."

Dat is een liedje waard, "Rabo gaat het doen", klik hier, en niet schrikken...

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier