[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Het gaat beter met Lansingerland

dinsdag 2 juni 2015 - De CDA-wethouder FinanciŽn weet het zeker: het gaat beter met Lansingerland. Hij hoeft er niet te wonen, en ook niet zijn eigen onroerendezaakbelasting te betalen, dus het is van een buitenstaander.

Als inwoners merken we er inderdaad weinig van, want in twee jaar tijd werd de onroerendezaakbelasting met 30% verhoogd. Voor de bewoners van het gemeentepaleis en hun vrinden vloeit het geld weer rijkelijk.

Afgelopen donderdag stonden in de raadsvergadering de gemeenschappelijke regelingen Bleizo en Hoefweg op de agenda. Lansingerland is er weer helemaal bovenop, gezien de betaalde jaarsalarissen. De directeur van Bleizo ontvangt 206.079 op voltijds jaarbasis (en komt voor 0,57 opdagen, zie genummerde blz. 17 of blz. 19 van deze PDF). Hij heeft sinds de oprichting in 2008 geen spade in de grond gekregen, en de enige spade die de grond in zal gaan is voor een station in een weiland waar niemand hoeft te zijn. Betaald door de belastingbetaler. Waar de trein alleen stopt omdat er 1,1 miljoen per jaar extra voor wordt neergeteld, anders zou die gewoon voorbijrijden.
(Spelletje van de gemeente: het kan zijn dat u melding krijgt dat de pagina niet beschikbaar is. Zet de cursor in de adresbalk en druk op Enter, dan komt het alsnog op het scherm...)

De op de tweede rij in de tabel op blz. 16 van de jaarrekening van Hoefweg met naam genoemde "Manager" verdient 202.757 voltijds jaarsalaris (en komt voor 0,51 fte opdagen). Hij werkt voor een club die vanaf 1996 nog geen tiende van de grond verkocht waarvoor het hele spul werd opgericht.

De gemeente beweert dat het marktconforme salarissen zijn. Arme markt! Rutte zei dat wie denkt zo'n dikke ik te hebben net zo goed kan ophoepelen naar Londen om daar die salarissen te krijgen. Toedeledokie! Maar nee, het is natuurlijk de beloning om onder elkaar gewoon de wet over verhuisplichten niet te handhaven, en in ruil voor medewerking daarin (prestatie zullen we het maar niet noemen) krijgen de vrinden van de gemeente dan dikke poen voor hun dikke ik! Onze premier is daar kort over: "Maar ik verwacht ook dat mensen die er werken zich realiseren dat wij dat met z'n allen die salarissen betalen. En dat dat dus betekent dat je daar een beetje terughoudend in bent. En ik vind dat we elkaar daarop mogen aanspreken." (vandaag in NRC Handelsblad)

Gelukkig staat het rijke Lansingerland voor 80 miljoen garant anders kan hun niet zo marktgericht werkende bedrijf ook nog failliet gaan.

Als de markt geen oog heeft voor Bleizo en nauwelijks voor Hoefweg, en de salarissen marktconform zijn, waarom verdienen ze dan meer dan 0 euro, met eventueel een bonus als ze wel iets verkopen? Behalve als beloning onder vrinden?

PS: Blatter ging alsnog weg. Toch hogere moraal dan Lansingerland!

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier