[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Eerste 50 asielzoekers in Lansingerland krijgen schietbanen

vrijdag 18 september 2015 - Update 11:40*** Gisteravond was er een spoedpersbericht: de eerste 50 asielzoekers komen ook naar Lansingerland deze herfst. Ze komen in een sporthal met schietbanen.

Op de site van de gemeente is er nog niets over te lezen staat het te lezen. Klik hier voor het persbericht. Het was gisteravond wel al te zien op de kaart van RTL Nieuws:Inmiddels is er plek gevonden voor 72-uurs opvang in sporthal Het Berghonk in Bergschenhoek.

De uitbater hierover: "Sporthal Het Berghonk ligt op een centrale plek nabij het centrum van Bergschenhoek en is voor vele doeleinden inzetbaar. Deze locatie beschikt over een fantastische gymzaal, de Richterzaal is geschikt voor o.a. dans, ballet, yoga en pilates en de Chabotzaal leent zicht goed voor vergaderingen en workshops. Naast deze zalen heeft Het Berghonk nog 2 kegelbanen en 4 schietbanen." (vet door mij toegevoegd)

Dat komt goed uit, want er zijn nogal eens vechtpartijen tussen de verschillende groepen asielzoekers. Syriėrs en Eritreeėrs, alevieten en soennieten, enz. De politiek correcte elite wil dat oplossen door de "hoogopgeleide Syriėrs" zo snel mogelijk banen aan te bieden. In Lansingerland zijn dat op de eerste plaats dus kegelbanen en schietbanen. Er zal altijd wel iemand zijn met enige ervaring om de lessen te geven?

Dat van dat hoogopgeleide moeten we niet te letterlijk nemen. De ervaring van een goede vriend van mij met vluchtelingen in zijn buurt is dat vluchtelingen in het algemeen hun kinderen goed opvoeden, dat ze er een redelijk beschavingsniveau op na houden, dat de kinderen weinig leerproblemen hebben. Maar het is niet zo dat al die Syriėrs gelijk in kunnen stromen in een baan in de IT. Syp Wynia prikte die mythe genadeloos door bij Goedemorgen Nederland van gisteren (deel 3, vanaf tijdcode 13:00).

Ook andere mythes worden doorgeprikt. Zoals de "tijdelijkheid". Halbe Zijlstra (VVD) gisteren bij Pauw: "Er is in Nederland niets zo permanent als tijdelijk." (overigens een oude ambtenarenwijsheid)Bij een stijgende instroom, zoals die zeker de komende maand te verwachten is (daarna wordt het weer te slecht), raakt elke opvang vol, en wordt elke tijdelijke opvang permanent.

Erik de Vlieger verklaarde in Pauw (tijdcode 6:50) dat hij in ieder geval geen alleenstaande mannen zou willen opvangen, vanwege het risico op geweld. Of in Bergschenhoek alleenstaande mannen komen, of gezinnen, staat niet in het persbericht.

Let ook op de zin "slaapplaatsen". Bed, bad en brood betekent overdag op straat, in het centrum van Bergschenhoek. Als ze niet gebruikmaken van de diverse "banen" in het Berghonk, natuurlijk. Voor de Lansingerlanders zijn de huren van de accommodaties verhoogd, vanwege het overmatige spendeergedrag van dit en de colleges sinds de fusie. Daarom betalen we meer contributie.

Zelf vind ik dat de diverse verdragen gerespecteerd moeten worden. Nederland moet vluchtelingen opvangen, die met gevaar voor eigen leven hier aankloppen. Daar zit geen restrictie op. Maar als die "vluchtelingen" door 7 veilige landen trekken omdat ze het hier leuker denken te hebben, dan moet dat belang worden afgewogen tegen de belangen van onze eigen inwoners. Bovendien is dat onbeperkt grensoversteken (soms/vaak zonder reispapieren, zonder registratie) ook in strijd met verdragen (Schengen, Dublin). Ze zeggen wel "recht" te hebben hier te komen, feitelijk is dat niet zo. Ze doen een beroep op onze barmhartigheid door eisen te stellen. Zou ik dat niet ook doen? Zeker wel! Maar als ik mijn eisen zou doorvoeren dan zou ik geen onroerende zaakbelasting meer betalen, of boetes voor snelheidsovertredingen onder 10 km/uur. Dat is geen criterium voor een rechtsstaat.

Met 50 is die grens niet bereikt, maar wel met 1.000 (om maar een getal te noemen). In Weert zei de door de Koning benoemde burgemeester regentesk dat wie het er niet mee eens is, over drie jaar naar de stembus mag (tijdcode 1:20).

Dat is onzin. Als alles vol raakt, en in Lansingerland 50, 100, 500 mensen permanenter dan tijdelijk worden opgevangen, en er zou een anti-immigratiepartij aan de macht komen, dan nog is de kans klein dat de asielzoekers vertrekken. Het gaat wel om mensen, niet om objecten! Nog afgezien dat de burgemeester lekker blijft zitten tot zijn termijn voorbij is, of hij (zoals onze voor-vorige burgemeester) een overheidsbaan met de Balkenende-norm kan krijgen.

De politiek elite van Nederland heeft een verantwoordelijkheid naar de eigen inwoners om niet de orde in gevaar te brengen. Met een landelijke instroom van 700, 1000, 1500 per dag is die grens snel bereikt, volgens VVD fractievoorzitter Zijlstra. Zo snel mogelijk zullen gemeenten grip moeten krijgen op hun eigen gebied om eerst met hun inwoners te overleggen, en dan pas over te gaan tot het huisvesten van asielzoekers. Onvermijdelijk betekent dat grote problemen aan de grens, in Europa. Maar het is in niemands belang dat de toekomst die de asielzoekers denken te krijgen in Nederland door de grote toestroom juist onmogelijk wordt gemaakt.

Het is heel wrang dat in Lansingerland mensen in de crisis werkeloos zijn geraakt, en er nu vooral wordt gepraat over banen voor asielzoekers. Het is wrang dat hier geboren en getogen ouderen in Lansingerland uit Hergerborch moesten vertrekken, terwijl die locatie steeds wordt genoemd als huisvesting voor asielzoekers. Het is wrang dat we door malversaties van politici meer moeten betalen voor sportfaciliteiten, maar nu een sporthal wordt geconfisqueerd voor asielzoekers. Als daar draagvlak voor is, prima. Met tijdelijk 50: ik klaag niet.

Maar dat het daarbij blijft, is een sprookje. College en raad van Lansingerland: houdt de rug recht! Uw verantwoordelijkheid gezien uw voorgangers is nog groter dan die van andere gemeentebesturen.

Update 11:40 De PvdA heeft altijd een wat bijzondere relatie met democratie. Lees deze passage (de auteur van het weekbericht is de voorzitter van de Commissie Samenleving) in hun net verschenen weekbericht:

"De raadscommissie Samenleving, die door de burgemeester even na 20 uur werd geļnformeerd, sloot zich unaniem bij dit besluit aan. Inmiddels schijnen op facebook de eerste lokale protesten al weer te circuleren. Goed dus dat de raad dit besluit zo unaniem omhelsde!"

De 20 leden van deze commissie zijn unaniem, jammer van de lokale protesten? Is dat de boodschap van de 2 leden tellende PvdA-fractie?

Categorie: Lokaal

Adobe Reader nodig Bijlage: Persbericht gemeente over 72-uurs opvang, gedateerd 18 september, verzonden 17 september (69 kB)

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier