Jan Pronk - betrokken en vasthoudend
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Allemaal meedoen met feest van de democratie

dinsdag 8 december 2015 - Op 6 april is het referendum over het associatieverdrag met Oekra´ne. Of politieke partijen iets gaan doen aan politiek handwerk rond die verkiezingen is de vraag. Maar dat is ook helemaal niet nodig! GeenPeil helpt burgers, verenigingen en andere organisaties om samen de grootste campagne ooit te organiseren.Veel politieke partijen hebben laten weten de uitslag te respecteren. Of ze ook iets gaan doen om de mensen te informeren over standpunten en argumenten is de vraag. En eigenlijk zitten we in 2015 niet meer echt te wachten op de oude manier van campagnevoeren die veel politici nog steeds hanteren. Beetje in een winkelcentrum rondhangen, ballonnen uitdelen, snoepjes weggeven, heel veel ongewenst oud papier in brievenbussen stoppen.

In 2015 kan dat veel beter. De initiatiefnemers van het referendum, verenigd in GeenPeil, werken samen met de stichting zonder winstoogmerk Politieke Academie (waar ik onderdeel van uitmaak) om gewone burgers, verenigingen en organisaties gereedschap aan te reiken om zelf campagne te voeren. Het volk wilde een referendum, nu gaat het volk de uitdaging aan.

De door het Rijk ingestelde referendum-commissie wil dat de campagne bestaat uit het uitwisselen van argumenten. Het voeren van gesprekken. Met het onderzoek dat ik doe, inmiddels toegepast door overheden, politici en politieke partijen uit het hele spectrum, is het mogelijk om campagnevoeren leuk te maken. Je richt je alleen op mensen die ongeveer dezelfde opvattingen hebben als jij zelf, die jouw argumenten waarschijnlijk goed ontvangen en waar jij zelf nieuwe argumenten van kunt meenemen voor de rest van je campagne.

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat niet alleen de "nee"-campagne wordt gevoerd. Dat is niet goed voor de democratische besluitvorming. Ben jij vˇˇr het associatieverdrag met Oekra´ne en baal je van alle aandacht die uitgaat naar kritiek erop, bouw dan jouw eigen campagne!

Politieke partijen die al eens gebruik hebben gemaakt van de middelen van de Stichting Politieke Academie zullen zien dat er veel vooruitgang is. Je hoeft niet meer kaarten te bekijken op een computer, maar hebt een handige app die helpt om routes te plannen en door straten te lopen. Je kunt in de app samenwerken in teams. En dit is dus precies hetzelfde dat beschikbaar zal zijn voor gewone burgers, verenigingen en organisaties. Een gelijk speelveld.

Meer volgt, want GeenPeil zal de spanning langzaam opvoeren richting april. Meldt je dus aan. Als helper met folders en online media ("brons"), als helper in het voeren van gesprekken ("zilver") en als organisator ("goud").

Dat organiseren is een klus. Daar is subsidie voor aan te vragen. GeenPeil helpt daarbij.

Meer informatie: www.GeenPeil.nl.

Ben je van een vereniging of andere organisatie en heb je zin om met een team mee te doen aan de grootste campagne ooit, kijk dan op www.DemocratieVanHetVolk.nl.

Categorie: NatioEuro

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
Roomba vacuuming Robot
Roomba vacuuming Robot

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier