[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Het Lot van Lansingerland

 

Naar bovenkant scherm

Boek: De Staat van het Lokaal Bestuur en het Lot van Lansingerland

Dit boek is voor iedereen met interesse in lokaal bestuur in Nederland, voor wie meer wil weten van Nederlandse gemeentefinanciën en gemeenteschulden, en voor de inwoners en bedrijven van Lansingerland. Het gaat over de hogesnelheidslijn, de 380kV-hoogspanningsleiding, gevaarlijke pijpleidingen bij woningen, en natuurlijk over gemeentelijke schulden.

Book trailer:

Interview door RTV Rijnmond:


(Filmpje gemaakt door RTV Rijnmond)

Wat zijn de vijf systeemproblemen van het Nederlandse lokaal bestuur? Wat is mogelijk een goed model om gemeenteschulden te beschrijven? Waar komen de schuldenproblemen van Lansingerland vandaan?

De gemeente Lansingerland verkeert in grote financiële problemen. Op de ranglijst van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten staan we op de twaalfde plaats van de gemeenten met de grootste schulden. Uit mijn onderzoek blijkt dat die problemen door de gemeente zelf zijn veroorzaakt. En trouwens ook weer zelf oplosbaar. Dan moeten de gemeenteraad en Burgemeester en Wethouders daar wel werk van gaan maken. Vooralsnog zijn die dat niet van plan. De gemeenteschuld willen ze tot 2016 nog 150 miljoen euro laten stijgen. Dan staan we in 2016 op de eerste plaats. Wie mogen dat betalen? De burgers en bedrijven van Lansingerland.

De artikelen op mijn weblog www.PolitiekActief.Net over de schulden van Lansingerland heb ik in dit boek samengevoegd met andere artikelen die samenhangen met de penibele situatie.

Het is een boek dat uit vier gedeeltes bestaat. In deel 1 gaat het over 5 systeemproblemen van het lokaal bestuur. Deel 2 is een technisch verhaal met een economisch model van gemeenteschulden. Dat is nodig om dan in deel 3 specifiek in te gaan op de schulden van Lansingerland. Komt het door de fusie in 2007, door het zijn van een "groeigemeente", door de crisis? In deel 4 is het Lot van Lansingerland aan de orde. Hoe kan het nog goed komen?

Als het mis gaat moeten we niet alleen meer gaan betalen aan Den Haag, maar ook aan het gemeentebestuur in Bergschenhoek.Het boek is verkrijgbaar bij de betere boekhandel in de regio, Van Atten in Berkel en Rodenrijs. Verder is het boek bestelbaar bij mijn uitgever Boekenbent.com in de webshop. Andere boekwinkels kunnen het boek bestellen via het Centraal Boekhuis. De online boekwinkels van Bol.com, Libris, Bruna, enz. verkopen het boek ook.

De prijs is 17,50 euro. ISBN: 97894-6203-193-7

Vergelijken wie het snelst en goedkoopst aan huis bezorgt? Kijk op Beslist.nl.

Een eBook is voor 7,50 euro te koop via Boekenbent.com. Klik hier.

Sinds medio 2013 is het boek te leen bij de bibliotheken hier in de omtrek. Klik hier om te kijken of het er staat, of om het te reserveren.

Speciale actie: de eerste 25 kopers bij Van Atten kunnen voor 2,50 euro meer de "Lot van Lansingerland"-mok erbij krijgen.

Die ziet er ongeveer zo uit (artist impression):

Dan moet u alleen zelf nog koffie of thee zetten, en heeft u voor 20 euro een totaalervaring.

Voor losse mokken moet u om de hoek bij Multicopy/Foto de Klijne zijn. Die verkoopt de mokken per stuk voor 6,95 euro. Wil u meer mokken afnemen, vraag Robert de Klijne om een prijs!

Zoals u ziet is "het Lot van Lansingerland" een Lansingerlandse aangelegenheid. Mijn uitgeefster bij Boekenbent is afkomstig uit Bleiswijk. Alleen de eerste partij mokken komt uit Apeldoorn.

Het boek bevat herschreven en samengevoegde artikelen van het blog. Soms stonden dingen verspreid. Nu is er een nieuwe versie van "Vingerafdrukken op de Vinex". Het oude artikel "Horti-avonturen" is aangevuld met informatie over de 380kV-hoogspanningsleiding. En er staan meer plaatjes in.

Hieronder kunt u een sample van het boek downloaden.

In de media:


Adobe Reader nodig Bijlage: Enkele pagina's uit "Het Lot van Lansingerland" (1968 kB)

Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan Facebook Voeg dit bericht toe aan Hyves Voeg dit bericht toe aan LinkedIn Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier