Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Fraude van Van Winsen?

vrijdag 1 september 2006 - *** Update over reactie Van Winsen ***
Maasstad is weer lekker bezig. Nu De Postiljon een spreekbuis is geworden van de deelgemeentelijke voorlichting, de Havenloods in wijken ontbreekt, en het Rotterdams Dagblad het er net als hun lezers wat bij laat zitten, moet Steef Lobensteijn het vaandel dragen. "Van Winsen onder vuur wegens fraude". Prachtige kop.

Ene Pieter de Zeeuw heeft bij de Rotterdamse Ombudsman aangekaart dat de ex-deelraadsvoorzitter na de verkiezingen op een door de belastingbetaler bekostigde pagina in De Postiljon leegliep over de door haar verloren verkiezingen en daarop volgende onderhandelingen. Leuk altijd als burgers meeleven en zich drukmaken om dit soort graaierij.

Maasstad-penneridder Lobensteijn citeert fijntjes uit dat artikel: "De deelgemeente heeft een voorzitter nodig met raadservaring, bestuurlijke ervaring en enige kennis van de deelgemeente". Het voor de hand liggende commentaar zal ik er maar bij geven: sinds Ivonne Koedam was er geen voorzitter meer die aan die eisen voldoet, en dat is 6 jaar geleden. Daar heeft Van Winsen nooit eerder een punt van gemaakt.

Volgens Van Winsen was deze pagina een cadeautje voor 6 jaar actieve dienst. Ach, fijn dat dat met zo donderend applaus uit de deelgemeente aan deze mevrouw is toegekend... Is ze zeker even de 50% loonsverhoging vergeten? In december 2000 kreeg een fulltime bestuurder van de deelgemeente 3.941,08 Euro bruto per maand, maar in maart 2004 al ieder 5.925,23 Euro. Een stijging van bijna 2.000 Euro bruto per maand per persoon. Zo'n advertentie als nu gekaapt is kost normaal 750 Euro, éénmalig...

*** UPDATE ***
Maasstad publiceert op 13 september nog een stukje dat Van Winsen met de klager wél contact zou hebben gehad, waar hij zegt van niet, en dat de advertentie was gekaapt (mijn woorden) in plaats van zo'n copieuze receptie als gebruikelijk is bij vertrek van bestuurders. O, o, wat zijn we blij.

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel: "Politieke advertentie van belastinggeld"

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier