[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

CDA-wethouder uit beeld op Wilderszijde

vrijdag 18 december 2015 - De van belangenverstrengeling beschuldigde CDA-wethouder Bouwen is door de gemeenteraad van de onderhandelingen op Wilderszijde gehaald. Daarmee zijn we er nog niet, natuurlijk. Er is ook slecht nieuws: u verdient uw eindejaarsbonus niet.

Eerder deze week betichte de advocaat van grondeigenaren op Wilderszijde de CDA-wethouder van belangenverstrengeling. Ik zette een overzicht online.

Vanmorgen bericht het Algemeen Dagblad dat "Op het moment dat er feitelijke onderhandelingen gevoerd worden zal niet de CDA-wethouder, maar wethouder Fortuyn hiervoor de verantwoordelijk bestuurder zijn."

Dat is natuurlijk niet voldoende. Van zijn voorganger van de ChristenUnie, die in 2012 vertrok, weten we dat hij gewoon deelnam in vergaderingen over de onderwerpen waar belangenverstrengeling werd geconstateerd, en daardoor invloed kon uitoefenen. Officieel werd toen verklaard dat hij zich terugtrok uit collegevergaderingen, maar officieus weten we dat deze wethouder actief deelnam aan alle onderwerpen.

We hebben een filmpje van een commissievergadering van dit blog uit mei 2011 hoe dat gaat. Er wordt vergaderd over stukken die zijn aangeleverd door het bedrijf van die ChristenUnie-wethouder:Dat soort toestanden willen we toch niet meer?

Dus op grond van het besluit van gisteravond kan CDA-wethouder geen betrokkenheid meer hebben bij projecten waar Volker Wessels op staat.

Neem deze foto met een grote kraan van Volker Wessels, genomen op 25 oktober 2015 op Bleizo:Daar is begin gemaakt in Bleizo met een grote kraan van "werkmaatschappij Volker Wessels". De CDA-wethouder is afwisselend voorzitter en vice-voorzitter Bleizo.

Zie ook wie de bouwer is van het centrumplan Bergschenhoek: klik! Let op het logootje in de rechterbovenhoek: Volker Wessels.

Kortom, beste burgemeester, beste gemeenteraad, pak nou door. De CDA-wethouder kan op grond van de reeds door u gevolgde redenering niet in college, raads-, of commissievergaderingen aanwezig zijn betreffende Wilderszijde, Bleizo en Centrumplan Bergschenhoek. Hij kan verder geen bestuursfunctie bekleden in Bleizo.

Ga nou niet dezelfde route volgen als in 2012. Misschien kan iemand de burgemeester de lijdensweg uitleggen die toen is gevolgd, met het bekende resultaat. Dat doet de geloofwaardigheid van de gemeente geen goed.

Immers: het hoeft niet openbaar, maar vertel de raad nou eens eerlijk van welke bouwbedrijven de CDA-wethouder nog de fees krijgt die in het integriteitsrapport werden beschreven? Zijn dat nou wel of niet werkmaatschappijen van Volker Wessels?


Lezers die nu op de banken staan van verontwaardiging: ook gij bent hierin betrokken. In een (niet nader bepaalde) gemeente waar iedereen graait uit de pot, graait u mee als u daar woont.

We krijgen volgend jaar lastenverlichting. Jippie! Maar, dat deugt niet. Bij de overgang van Irado naar Van Gansewinkel was de gemeente verplicht om opstallen van Irado over te nemen. Dat kost 1,2 miljoen. Op grond van kostenplaatsmethode hoort dat ten laste te komen van de afvalophaal. Dag met de lastenverlichting! De gemeente heeft besloten om dat even anders te regelen. De 1,2 miljoen komt bij de grondexploitatie. Kort door de bocht gaan we het dus gewoon lenen.

Dan weet ik voor 2017 nog een beter idee. De gemeente leent 5 miljoen erbij en geeft elke inwoner 90 euro cadeau. Op een totale schuld van 300 miljoen, waar men toch niet van zins is op af te lossen maakt dat niet uit.

Willen we dat? Als u "ja" zegt bent u geen haar beter dan die lui op het gemeentepaleis. Kijk eerst in de spiegel voor u de CDA-wethouder iets verwijt. Die is ook van financiŽn en verantwoordelijk voor deze eindejaarsbonus voor u.

***Update 12:30: Mij wordt verteld dat de opstallen van Irado mogelijk niet worden gekocht, maar mogelijk gewoon blijven worden verhuurd. Het enige document dat er over is is een stuk met de verplichting. De Najaarsnota is op dit punt gewijzigd door het weg te laten. Er is dus geen stuk over, behalve de verplichting van 1,2 miljoen. Die moet dus ergens worden geparkeerd in een boekhouding. Mij is verteld dat dat is geparkeerd bij grondexploitatie. Niettemin loopt de gemeente dus vooruit op die toekomstige baten door volgend jaar de lasten al te verlagen. Iets waar de Rekenkamer Lansingerland op heeft gewezen dat geen goed beleid is.

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier