[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Meer gedoe over greep in de kas Van Winsen

maandag 13 november 2006 - Het Algemeen Dagblad/Rotterdams Dagblad van vandaag heeft een klein artikel over dat er morgenavond in de raadsvergadering opnieuw de door ex-raadsvoorzitter Van Winsen gekaapte advertentie in de Postiljon aan de orde komt. Het is de begrotingsbehandeling waar miljoenen Euro's worden verdeeld. Ook nog eens door een Dagelijks Bestuur van ongekende samenstelling. Dt is nieuws. Onbedoeld komische toestanden als grepen in de kas van een Eurootje of 700 doen er dan niet toe. Of wl? Campagnetijd?

Eerder schreef ik dat er voor mij geen aanleiding is om verder onderzoek te doen naar precedenten van grepen in de kas. Als die er waren, dan was het in 2000/2001 en voor bedragen kleiner dan wat deelraadsbestuurders nu standaard krijgen, en ik heb er geen namen bij. Maaarrrr, campagnetijd kent geen tijd, en dan is ook 175 Euro of zo per maand discutabel gedeclareerd (waarbij ik in het midden houdt of dat zo was en door wie) NIEUWS. Wie stelt de verslaggevers van het AD/RD er dan van op de hoogte? En waarom een artikeltje over dit nevenverschijnsel, en niet over de tonnen die opnieuw zullen worden besteed aan niet-toetsbare goedbedoelde kostenposten van de zieligindustrie (lees: het instellingen-welzijnsbeleid waar weinig burgers echt iets aan hebben als ze niet bij de instellingen werken).

Van Winsen: doe ons een lol en stort vr de raadsvergadering morgen die 750 Euro ex BTW (dat er dus graag bij) die een politieke advertentie normaal gesproken kost, voorzien van veel excuses in de trant "ik was een beetje dom". Daarmee laat je grappige ouwe koeien uit 2000/2001 (als die er al zijn) in de sloot en kan de deelraad zich concentreren op de Begroting 2007.

Let op wat Bolkestein zei in Buitenhof op 27 november 2005: "Wie over de toon van een debat begint, heeft vaak geen inhoudelijke argumenten." Ga dus niet Bos-iaans klagen over dat het niet "eerlijk" is. Dig Istha en Jacques Monasch zeggen het vandaag in hetzelfde AD: "Niet klagen bij de scheidsrechter, maar gewoon doelpunten maken". De VVD, jouw partij, kan elke stem gebruiken en dat moet in deze deelgemeente niet opnieuw verloren gaan.

NB: die 750 Euro zijn niet wat de deelgemeente heeft betaald voor de pagina, maar wat de VVD of Van Winsen zlf hadden moeten betalen als ze zelf deze boodschap wilden plaatsen. De deelgemeente houdt netto geld over van die 750 Euro, en dat kan de VVD misschien proberen te bestemmen voor zaken die er bij het zittend Bestuur bekaaid vanaf komen. Een Oezbeeks spreekwoord: "Elk nadeel heeft zijn voordeel" (gejat door bekend voetballer).

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over "Fraude van Van Winsen"

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier